dtu-foedevareint.jpg

Deklarationsberegneren

Korrekt deklaration af fødevarer er værdifuld information for forbrugeren, men kan være en vanskelig opgave for måske især den lille producent. Deklarationsberegneren er et lettilgængeligt og nyttigt værktøj til udarbejdelse af deklarationer.
Den kræver dog lidt kendskab til det at deklarere fødevarer samt lidt vejledning i hvordan man arbejder med beregneren og hvordan denne virker for at deklarationerne bliver gode for både producent og forbruger.

Du kan gratis oprette en bruger og dermed anvende deklarationsberegneren.

Der findes en vejledning/brugerhåndbog til beregneren på hjemmesiden.

Læs mere
vitakost.jpg

VITAKOST

VITAKOST er et komplet program til beregning af kost og ernæring. Programmet ligger online, så du slipper for installation og altid har de seneste opdateringer indlæst.

Programmet består primært af 2 hovedmoduler: Kostplaner og Opskrifter. Bagved ligger et avanceret system, som gør det let at arbejde med næringsberegninger. Der er udviklet et avanceret system til fødevaredatabaser, som med 100% nøjagtighed viser kildeinformation for samtlige fødevarer du finder i vores system.

VITAKOST har 238 næringsværdier, som du kan tilføje til dine næringsstofsberegninger.

Brugen af VITAKOST kræver en licens

Læs mere
calculator-site.jpg

The Calculator site

På the Calculator site kan du beregne alt fra lån til BMI. Du kan også omregne forskellige måleenheder.

Læs mere
food-finder-beregner.jpg

Mad i tal

Med kun ét klik sammensætter systemet en sund dagskost til dig. Kostplanen er baseret på dine personlige oplysninger. Med kun 7 klik har du en hel ugemadplan - lige til at hænge på køleskabet. Du kan selvfølgelig justere, så vores madplaner passer 100% til dine smagsløg.

Læs mere
DANKOST dk_logo_color.jpg

DANKOST PRO

DANKOST PRO er et professionelt værktøj til fødevareindustrien som sikrer korrekte deklarationer. Løsningen sikrer smidig vedligeholdelse af råvarer samt kartotek med opskrifter og delopskrifter. Vores løsningen er tovejs-integreret med GS1 Tradesync og kan endvidere benyttes til beregning af kostpriser, produktudvikling samt standardisere oversættelse af produkter.

DANKOST PRO er det oplagte værktøj til alt fra mindre til mellemstore organisationer. Data kan deles på tværs af lokationer, men er fortsat jeres uden at 3. mand kan tilgå fortrolige opskrifter etc.

Besøg www.dankost.dk for inspiration til at digitalisere regneark med DANKOST PRO.

DANKOST PRO udbydes af Kraftvaerk FoodTech.

https://dankost.dk/
efsalogokemi.jpg

DRV Finder

DRV Finder er et interaktivt værktøj, der giver hurtig og nem adgang til EFSA's referenceværdier til næringsstoffer. Værktøjet er beregnet til slutbrugere  såsom ernærings- og sundhedspersonale, risikostyrere, beslutningstagere, fødevareproducenter og forskere.
Referenceværdierne er videnskabsbaserede næringsstofreferencer for sunde befolkninger. De varierer efter livsstil og køn. Værdierne kan bruges til mange formål, som f.eks. ernæringsvurdering af kostvaner hos enkeltpersoner eller grupper, udformning af kostvaner (fx skolemåltider), opstilling af ernæringsretningslinjer, kostrådgivning, fastsættelse af referenceværdier for mærkning af fødevarer og udvikling af nærings- og fødevarepolitikker.

Læs mere